Tapahtumat ja retket Tulosta

Klubi järjestää vuoden mittaan lukuisia tapahtumia ja retkiä. Niissä sekä ylläpidetään suomalaista kulttuuria, että tutustutaan paikalliseen kulttuuritarjontaan. Sen lisäksi järjestetään muita yleishyödyllisiä ja ulkosuomalaisittain kiinnostavia tapahtumia, kuten vaalipaneeleita ja infotilaisuuksia paluumuuttajille sekä päivän, parin keramiikka-, ensiapu- ja muita kursseja.

Tapahtumista ja retkistä tiedotetaan Parlöörissä, Klubilaisessa, kotisivuilla ja Facebookissa. Omien tapahtumien ja retkien lisäksi klubi tiedottaa satunnaisesti myös muista Suomi-aiheisista aktiviteeteista Belgiassa. Aiempia ilmoituksia pääset selailemaan osiosta Vanhat tiedotteet.

 

Suomalaisen kulttuurin ylläpitäminen

Vappuaattona Suomi-Klubi lakittaa Manneken-Pisin ja jatkaa sen jälkeen juhlintaa Grand-Placella sijaitsevassa ravintolassa. Illan aikana juhlavieraita viihdyttää bändi, joka soittaa suomalaista musiikkia.

Joulun aikaan perheen pienimmille järjestetään puurojuhla. Ohjelmaan kuuluu leikkejä ja lauluja sekä tietysti joulupukin vierailu. Puuron lisäksi juhlassa tarjoillaan glögiä ja joululeivonnaisia.

Vuodesta riippuen klubin kulttuurikalenteriin kuuluu myös laskiaisluistelu, juhannusjuhla, äitien- ja isänpäiväkonsertit sekä/tai itsenäisyyspäivän vastaanotto, konsertti tai illallistanssiaiset. Suomalaisuus on esillä lisäksi Kirjan ja ruusun päivä -tilaisuuksissa, jonne kutsutaan suomalaisia kirjailijavieraita. Suomalaisia teatteriesityksiä on niitäkin järjestetty, niin lapsille kuin aikuisillekin.

 

Paikalliseen kulttuuritarjontaan tutustuminen

Kerran vuodessa bussi kuljettaa joukon belgiansuomalaisia päivän kestävälle olutretkelle. Retkiä järjestetään pääsääntöisesti Belgiassa, mutta kysynnän mukaan mahdollisesti myös naapurimaissa. Retkillä tutustutaan oluen valmistukseen ja erilaisiin olutlajeihin.

Ranskaan suuntautuvalle samppanjaretkelle klubilaiset lähtevät myös kerran vuodessa. Päivän ohjelma koostuu vastaavasti samppanjan valmistukseen ja erilaisiin samppanjalajeihin perehtymisestä.

Edellisten lisäksi klubi järjestää ajoittain retkiä taidenäyttelyihin, konsertteihin ja oopperaan. Brysselin ja muiden belgialaisten kaupunkien nähtävyyksiä on myös kartoitettu ja kierrelty yhdessä. Niiden ohella klubilaiset ovat tutustuneet moniin rakennustaiteellisesti mielenkiintoisiin kohteisiin, vanhoihin linnoihin ja Ardennien mahtaviin maisemiin.