Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus Salasana: Muista minut
  • Sivu:
  • 1

AIHE: Passiasiaa

Passiasiaa 12 vuotta, 4 kuukautta sitten #3361

  • ritari
Uusi passilaki ja uudet passit tulivat voimaan jonkin aikaa sitten.
Etsin tietoa vanhaan passiin liittyen;

Voiko suomalainen,alle 12-vuotias vanhempien passiin merkitty lapsi matkustaan vanhempiensa kera Suomesta Eu maahan ja takaisin ilman muita matkustusasiakirjoja? (ilman henk.todistusta)

Jos tiedat asiasta faktaa ilmoita foorumilla pikaisesti. Etsin tata tietoa suurlahetyston sivuilta, mutta vastausta en loytanyt.

Vs:Passiasiaa 12 vuotta, 4 kuukautta sitten #3362

  • Sarppa
HEI!
Kunhan passi on mukana, voimassa ja matkalla mukana se vanhemmista, jonka passiin lapsi on merkitty, niin ei huolta! Hyvää matkaa!

Tietoutta loydat www.poliisi.fi ja formin.fi -sivuilta

Alla UM:n sivuilta tietoa:

Passi
Maasta poistuessaan Suomen kansalainen voi käyttää matkustusasiakirjana passia.

Muihin Pohjoismaihin (Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti) matkustaessaan Suomen kansalainen ei tarvitse passia, mutta hänen on kyettävä todistamaan henkilöllisyytensä.

Henkilökortti matkustusasiakirjana
Suomen kansalainen saa käyttää henkilökorttia matkustusasiakirjana passin sijasta matkustaessaan seuraaviin maihin:

Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tsekki, Unkari ja Viro.

Uusi passilaki ja uudet passit
Uusi passilaki astui voimaan 21.8.2006 lukien. Samasta ajankohdasta alkaen otettiin käyttöön uudet biometriset passit. Biometrisenä tunnisteena passissa on valokuva. Passissa olevassa sirussa on tallennettuna passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja koneluettava rivi.


Passilaki 2006 (Finlex)
Liikkuminen Schengen alueella
Eräät Euroopan yhteisön vanhat jäsenmaat sopivat vuonna 1986 Luxemburgin Schengenissä poistavansa henkilöiden vapaata liikkuvuutta rajoittavat esteet valtioidensa väliltä.

Amsterdamin huippukokouksessa 1997 Schengen-järjestelmä päätettiin sulauttaa Euroopan unioniin. Kaikilla EU-mailla on ollut siitä lähtien oikeus liittyä Schengen-yhteistyöhön. Iso-Britannia ja Irlanti ovat nykyisin ainoita EU-maita, jotka eivät ole siihen liittyneet. Suomi ja muut Pohjoismaat aloittivat Schengenin sopimusten soveltamisen yhtä aikaa 25.3.2001.

Schengen-valtioita ovat: Alankomaat, Belgia, Espanja, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi ja Tanska.

Vs:Passiasiaa 12 vuotta, 4 kuukautta sitten #3363

  • ritari
Kiitos Sarppa nopeasta vastauksesta. Antamasi osoitteet on tallessa ja tulevat hyvaan tarpeeseen.

Vs:Passiasiaa 12 vuotta, 4 kuukautta sitten #3364

  • Sarppa
Hei taasen,
sen verran tarkennan vastaustani, että jos matka suuntautuu Viroon, niin siellä voi tulla ongelmia.

Viron lain mukaan yli 7v., mutta alle 15v. henkilöllä pitää olla oma passi tai henkilökortti ELLEI hän ole valokuvan kera vanhempansa passissa. Ja Suomen passeissahan ei lapsen kuvaa ole vanhempien passeissa.
(Virolaiset ovat kuitenkin kuuleman mukaan usein joustaneet asiassa, koska laki ei ole samoilla linjoilla muiden EU-maiden kanssa)

USAan matkustaessa pitää lapsillakin olla oma passi. Mutta sinnepä Ritari ei ollutkaan matkalla... ja toivotaan, ettei Viro aiheuta lisähuolia matkasuunnitelmiin;)

Vs:Passiasiaa 12 vuotta, 4 kuukautta sitten #3365

  • ritari
Hei taas sinnekin, matkan kohde on tama Belgia Suomesta kasin eli kaveriperheeni tulee Brysseliin lapsi aitinsa passissa (kuten oli ennen mahdollista)ilman omaa henkilollisyystodistusta tai ylipaataan mitaan omaa matkustuspaperia mista selviasi lapsen henkilollisyys. Heidan kotikaupungin poliisilaitokselta eika matkatoimistosta osattu varmaa vastausta antaa. Uskoivat asioiden toimivan Belgiaan tullessa sujuvasti.

Teoriassa helppo kysymys, mutta muilta kuin Sarpalta ei ole tullut vastausta kysymykseen.<br /><br />Viestiä muokannut: ritari, aika: 19.07.07 17:05

Vs:Passiasiaa 12 vuotta, 4 kuukautta sitten #3370

  • ritari
Se toimi: nimittain vanhempien passilla matkustaminen ilman erillista henkilollisyystodistusta (lapsi alle 12v). Kiitos asiaa pohtineille.

Vs:Passiasiaa 10 vuotta, 8 kuukautta sitten #4900

Taas uusi tilanne perheessa;

Jos tulisi akkilahto sukulaisiin joko Italiaan tai Suomeen, voinko matkustaa Belgian myontamalla henkilollisyystodistuksella? Kortti vaihdetaan uuteen joka kahden vuoden valein.

Suomalainen paperinen todistus on mennyt vanhaksi jo vuosia sitten...
Eli onko takalainen todistus pateva maan ulkopuolella? Variltaan se sininen (niissa on vari eroja...)Olen vain Suomen maan kansalainen.

Enta onko lapsenne (0-12v) matkustaneet lasten (myos kahden vuoden valein uusittavilla)maan myontamilla valkoisilla henkilotodsituksilla Suomessa? Ilman passia siis joka tapauksessa.

Tulee aika kalliksi viiden hengen perheessa uusia kaikkien passit vain varmuuden vuoksi , ei ole mitenkaan varmaa etta passin voimassaoloaikana (eikos se ole nykyaan viisi vuotta maksimissa)matkustaisimme ja nain passille olisi kayttoa.

Mutta "akkilahdon edessa" olisi jokin varma todistuskapple oltava valmiina.
Italian konsulaatti "kuulemma" suostuu yhakin lisaamaan jo olemassa olevaan lasten isan passiin lasten kuvat ja nimet. Miehenkin passi on mennyt vanhaksi, mutta yha uusivat vanhan vain leimoilla.?...Joka tapuksessa lasten kuvat ja

Osaatko neuvoa minua?

Vs:Passiasiaa 10 vuotta, 8 kuukautta sitten #4901

Suomessa on seuraava käytäntö:

Henkilökortti käy Suomen kansalaisilla myös matkustusasiakirjana. Poikkeuksia ovat ilman huoltajien suostumusta alaikäiselle myönnetty ns. alaikäisen henkilökortti, ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti ja väliaikainen henkilökortti. Ne eivät käy matkustusasiakirjana.

Sinulla on siis Belgiassa ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti, vai kuinka? Jos Belgiassa on sama systeemi kuin Suomessa, kortti ei käy matkustusasiakirjasta. Mukavaa tietysti jos jollakin olisi varmaa tietoa asiasta...

Vs:Passiasiaa 10 vuotta, 8 kuukautta sitten #4903

No, painvastoin, suomalaisella henkilollisyyskortillahan voi matkustaa eu- maiden sisalla eiko,olenko oikeutettu saamaan suomalaisen henkilollisyyskortin, ollessani ns ulkosuomalainen eli ainoa asuinpaikkani on Belgia, jossa on pysyva osoite (tietenkin).

Omassa kunnantoimistossani(jossa ei tiedeta yhtaan mitaan eu asioista) kerrottiin minun voivan matkustaa kyseisella paikallisella kortilla ulkomaillekin eu -maissa (mutta toisaalta ei tiedetty Suomen olevan yhtena eu-maan v -95 lokakuussa), mutta tieto ei ole luotettavaa...

Siella kerrottiin lapsille myos riittavan taman paikallisen epavirallisen alle 12v kirjoitettavan kortin...kayvan lentokentilla dokumenttina....


Miksi hankkia kallista passia vain viideksi vuodeksi , jos saman asian ajaa paikallinen tai suomalainen henkilollisyyskortti.

Vs:Passiasiaa 10 vuotta, 8 kuukautta sitten #4904

Niin, suomalaisella henkilökortilla saa matkustaa EU:ssa JOS on Suomen kansalainen. Esim. Suomessa asuvalle belgarille myönnetty suomalainen henkilökortti ei kuitenkaan kelpaa matkustusasiakirjaksi.

Mutta kuten sanoin, Belgian käytännöistä en oikein tiedä. Kerran kyselin asiaa ja kuulin jostain ettei ainakaan niillä Belgian ulkoministeriön myöntämillä korteilla voisi matkustaa. (Siis niillä mitä myönnetään diblomaateille tai EU-virkamiehille ja heidän perheilleen.) Kunnan myöntämät kortit ovat toki asia erikseen, kai...

Käsittääkseni ulkosuomalainenkin voi saada suomalaisen henkilökortin, mutta en tiedä miten järkevää sen hankkiminen on, koska sekin maksaa 40 € ja on voimassa vain viisi vuotta. Sen lisäksi sitä täytyy hakea henkilökohtaisesti poliisilaitokselta.

Toivottavasti asia selviää.

Vs:Passiasiaa 10 vuotta, 8 kuukautta sitten #4905

Kiitos keskustelun vireilla pitamisesta. Luin itsekin lisaa tietoa joiltakin poliisi -ym sivuilta ja yllatyin henkilokortin hinnasta, se oli tosiaan 40€ on voimassa vain samat viisi vuotta kuin passikin.Eli ei kannata ajatella vaihtoehtona.Mies valisti minua juuri ; kunnantaloltamme saatu henkilokorttini ei olekaan virallinen henkilotodistus, vaan "carte de sejour de ressortissant d'un etat membre dela C.E.E" , joka annetaan kunnassa kirjoilla oleville ulkomaalaisille. Pakollinen todistus. Samalla reissulla oma suomalainen ajokorttini poisotettiin ja vaihdettiin paikalliseen ajokorttiin.
Suomalainen ajokorttini makaa kunnanatalon arkistossa, kunnes paatan lahtea maasta pois tai jostakin muusta syysta....en tieda

Vs:Passiasiaa 10 vuotta, 8 kuukautta sitten #4907

.
Viimeksi muokattu: 10 kuukautta, 4 viikkoa sitten Kirjoitti: Bryssel. Syy: .

Vs:Passiasiaa 10 vuotta, 7 kuukautta sitten #5041

Mun ajokorttini maka"makaa" edelleen Belgiassa, vaikka olen asunut Suomessa jo seitsemän vuotta eli sitä ei tarvitse vaihtaa takaisin suomalaiseen, jos muutat takaisin tänne pohjanperukoille.
  • Sivu:
  • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.11 sekuntia