Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus Salasana: Muista minut
 • Sivu:
 • 1
 • 2

AIHE: Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan

Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 13 vuotta sitten #2381

 • Lasu
Tervehdys !!

Oletko maksanut suomesta ostetun verovapaan auton alv:n Belgiaan ??
Etsin ko. kokemuksen omaavia ja oletko joutunut maksamaan alv:n viivästyskorkoa ja saanut koron perinnästä kunnollisen selvityksen ??
Alv:hän pitäisi ainakin suomen ohjeen mukaan maksaa ostokuukauden jälkeistä kuukautta seuraavan kuukauden 15. pvään mennessä.
\"MÄÄRÄAJAT
Arvonlisäveron eräpäivä ja ilmoituksen antopäivä on sidottu siihen, onko kysymys rekisteröitävästä kuljetusvälineestä vai ei.
Jos ostaja on saanut kuljetusvälineestä laskun kuljetusvälineen toimittamiskuukautena, ostajan on suoritettava vero viimeistään toimituskuukautta seuraavan toisen kuukauden 15. päivänä. Eli jos kuljetusväline on toimitettu toukokuussa, vero on suoritettava viimeistään heinäkuun 15. päivänä. Jos myyjä laskuttaa kuljetusvälineestä myöhemmin kuin toimituskuukauden aikana, ostajan on suoritettava vero viimeistään toimituskuukautta seuraavan kolmannen kuukauden 15 päivänä. Eli jos kuljetusväline on toimitettu toukokuussa ja laskutettu esim. heinäkuussa, vero on suoritettava viimeistään elokuun 15. päivänä.
Jos kuljetusväline on merkittävä rekisteriin ennen edellä selvitettyjä veron erääntymisajankohtia, on vero suoritettava kuitenkin aina viimeistään rekisteröintipäivänä.\"

Lasse<br><br>Viestiä muokannut: Lasu, aika: 14.11.06 12:47

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 10 kuukautta sitten #2518

 • Lasu
Moro !!
Vastauksia ei ole tullut, mutta nyt näyttää käytännön kokeet, että jos veroa ei maksa ylläolevan aikataulun puitteissa, joutuu maksamaan ylimeneviltä kuukausilta viivästyskorkoa alv:lle.
Lasse

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 10 kuukautta sitten #2521

Hei! Kiinnostaisi tietää mitä etua on verovapaan auton ostamisesta Suomesta verrattuna auton ostoon täältä Belgiasta? Kiitos vastauksesta!

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 10 kuukautta sitten #2530

 • Lasu
Minä en tiedä mitään etua, ehkä joku tietää ??
Lasse
PS: Halvimmat verottomat hinnathan on Tanskassa.

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 10 kuukautta sitten #2531

 • AnneS
 • POISSA
 • Viestit: 22
Ehkäpä yksi etu on se, että kun ostat auton Suomesta niin saat Suomen oloihin sopivan auton. Meidän Belgiasta ostetussa autossa ei ole lohkolämmitintä eikä sisätilapistoketta joten nuo pitää jälkikäteen asentaa, jos/kun auton viemme Suomeen aikanaan. Ja todennäköisesti tulee kalliimmaksi, kuin jos olisi ostanut lisävarusteena auton oston yhteydessä.

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 10 kuukautta sitten #2561

<br /><br />Viestiä muokannut: A.J., aika: 18.06.07 17:29

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 10 kuukautta sitten #2562

 • Lasu
Joo, en tiedä onko se ongelman rakentamista sinne missä sitä ei ole, jos kaveri ei saanut rekisteröintipapereita tullista ulos ennenkuin maksoi viivästyskoron maksamattomalle alv:lle 10 kk ajalta. Siitä ei ihan olvipullolla selvitty. Kunhan yritän varottaa muita tuojia asian suhteen. Eihän se haittaa, kun on paalua taskussa, maksaa pois, mutta on kuitenkin kiva tietää etukäteen.
Lasse

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 10 kuukautta sitten #2563

<br /><br />Viestiä muokannut: A.J., aika: 18.06.07 17:29

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 9 kuukautta sitten #2658

 • henu
 • POISSA
 • Viestit: 10
Mielenkiintoista ja samalla melko pelottavaa, silla olen itse juuri ostanut \&quot;verovapaan\&quot; auton. Suomessa verovirannomaiset vakuuttavat, etta alv maksetaan Belgiaan ja Belgiassa (kahteen kertaan) vastataan ettei tanne kuuluu maksaa mitaan koska en autoani tanne rekisteroi (auto on vienikilvissa). Auto voi olla rekisteroimattomana Belgiassa 6 kuukautta. Suomen veroviranomaisia ei myoskaan kuulemma kiinnosta missa auto on fyysisesti kunhan se on Suomen rajojen ulkopuolella ja itse asuu ulkomailla.

Suomen veroviranomaiset myos vakuuttivat, ettei alv: sta tule minkaanlaista ylimaaraista maksua tai viivastyskorkoa, mikali Belgian viranomaiset sita jalkeenpain karhuavat. Onneksi minulla on mustaa valkoisella naista vastauksista.<br><br>Viestiä muokannut: josefiina, aika: 01.02.07 13:54

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 9 kuukautta sitten #2674

 • Lasu
Moro !!
Kannattaa lukea se ohje, jonka kait myyjä antoi sinulle arvonlisäveron maksusta. Määräävä tekijä on mihin osoitteeseen lasku on kirjoitettu, jolloin oletetaan ajoneuvo otettavan käyttöön laskutusosoitteen mukaisessa maassa.
Myyjällähän on velvollisuus raportoida veroton myynti ao.maan viranomaisille.
Belgit varmaankin tarkoittivat tapausta, jos et rekisteröi ja oata autoasi käyttöön täällä, mutta jos rekisteröit nyt tai myöhemmin, pitää alv olla maksettuna.
Ohjeet mielestäni kannattaa lukea ja uskoa niitä, tietysti voi ottaa riskin ja yrittää, mutta sitten kannattaa varautua maksamaan viivästyskorot.
Lasse

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 9 kuukautta sitten #2675

<br /><br />Viestiä muokannut: A.J., aika: 18.06.07 17:29

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 9 kuukautta sitten #2676

 • henu
 • POISSA
 • Viestit: 10
Hei taas!
Auto on ostettu Suomesta ja pidan sen ulkomailla tarvittavat yli 6 kk josta hieman vajaan 6 kk Belgiassa. Koska auto on vientikilvissa ei siita makseta ALV:ta Suomeen ja Belgiassa taas minulle sanotaan, etten maksa ALV:ta tanne koska en sita taalla myoskaan rekisteroi.
Olin Suomen verovirastoon asiasta useaan otteeseen yhteydessa ja sielta he sanoivat, etta mikali Belgia ilmoituksen saatuaan haluaa jalkeenpain peria ALV:n ei siita ainakaan tulee viivastyskorkoa tai muutakaan lisamaksua.

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 9 kuukautta sitten #2678

<br /><br />Viestiä muokannut: A.J., aika: 18.06.07 17:30

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 9 kuukautta sitten #2679

 • henu
 • POISSA
 • Viestit: 10
Kiitos vinkista. Tulen Suomeen kuitenkin aikanani Turun satamaan ja kuten sanottu, olen asiasta jo ollut yhteydassa kyseiseen tullipiiriin ja sielta saannut myos vastauksen kirjallisena. Aika siis nayttaa miten kay..

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 9 kuukautta sitten #2685

 • papa
Ostimme verovapaan auton maaliskuussa Suomesta ja toimmme sen tänne Belgiaan, alv piti maksaa toukokuun 15. pv mennessä ja maksoin sen muutaman viikon myöhässä, joten maksoin pari kymppiä viivästyskorkoa. Vaikka täällä saa pitää 6 kk vientirekisterissä, niin alv:n maksun jälkeen neuvottiin rekisteröimään heti,jonka aika pian teimmekin. Auto maksettiin Suomeen luovutushetkellä ja asumme vakituisesti täällä Belgiassa.

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 9 kuukautta sitten #2687

 • henu
 • POISSA
 • Viestit: 10
Haluaisin muistuttaa, etta tilanteeni on eri kuin Papalla. Auto on ostettu Suomesta, tuotu ulkomaille jotta 6 kk:n ulkomaillaolo tulee tayteen ja viedaan takaisin Suomeen.

***Vaihdoin nimimerkkia, jottei sekoitu J.K kanssa***<br><br>Viestiä muokannut: Jo.K., aika: 07.02.07 10:00

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 9 kuukautta sitten #2689

 • Tas
Minulla myös sama tilanne, auto ostettu Suomesta, vientikilvissä ja vien sen 6 kk kuluttua Suomeen.
Kysyin neuvoa Service Public Fédéral Finances:sta
ja odottelen vastausta.

Suomen viranomaisten kantaa selvittää oheiset lainaukset:

Tullin muuttoautoohjeessa todetaan arrvonlisäverosta näin:

Kun toiseen EU-jäsenvaltioon muuttava suomalainen ostaa Suomesta uuden, esimerkiksi vientikilvillä varustetun ns. tax free -ajoneuvon ja vie sen toiseen EU-jäsenvaltioon, tämän jäsenvaltion tulee EU:n kuudennen arvonlisäverodirektiivin perusteella kantaa siitä arvonlisävero. Tämän vuoksi muuttajan tulee ottaa yhteys muuttomaan veroviranomaisiin yhteisöhankinnasta suoritettavan arvonlisäveron selvittämiseksi ja suorittamiseksi. Lisätietoa asiasta löytyy Verohallituksen julkaisusta 170.04, 1.9.2004, \&quot;Arvonlisävero-ohje suomalaiselle yksityishenkilölle uuden auton hankinnasta Suomesta ja viennistä toiseen EU-jäsenmaahan tilapäisen oleskelun ajaksi\&quot;. Kun tällainen ajoneuvo tuodaan takaisin Suomeen ulkomailla oleskelun päätyttyä, Tulli pyytää asiakkaalta selvityksen siitä, onko hankintahinnan arvonlisävero maksettu toiseen EU-jäsenvaltioon.

Yllämainitussa verohallituksen julkaisussa puolestaan lukee näin:
AUTON VIENTI TOISEEN EU-JÄSENVALTIOON TILAPÄISEN OLESKELUN AJAKSIKun suomalainen elinkeinonharjoittaja myy Suomessa yksityishenkilölle uuden auton, tavaroiden myynnin yleissäännöksen mukaan tämä on Suomessa tapahtuvaa myyntiä eli Suomessa arvonlisäverollista.
Tilanne kuitenkin muuttuu, kun suomalainen ostaja ei käytä ostamaansa autoa Suomessa lainkaan, vaan vie sen ns. vientirekisteröitynä autona Suomesta toiseen EU-jäsenvaltioon tilapäisen oleskelunsa
ajaksi. (Ks. Ajoneuvot muuttotavarana, Tullihallituksen tiedote: Muuttotavaroiden tuonti Suomeen.)
Tällöin uuden auton myyntiä toiseen jäsenvaltioon pidetään käytännössä aina yhteisömyyntinä.
Tämä johtuu siitä, että kuudennen arvonlisäverodirektiivin mukaan uusien kuljetusvälineiden osto verotetaan tavaran yhteisöhankintana määränpäämaassa riippumatta siitä, kuka on ostajana. Määränpäämaan katsotaan olevan se jäsenvaltio, jonne kuljetusväline myyntiin liittyen kuljetetaan ja missä sitä käytetään.
Arvonlisäverolain mukaan yhteisömyynnillä puolestaan tarkoitetaan irtaimen esineen myyntiä, jos myyjä, ostaja tai joku muu heidän puolestaan kuljettaa esineen ostajalle Suomesta toiseen jäsenvaltioon.
Tässä tapauksessa myynti voi näin ollen yhteisömyyntinä olla arvonlisäverotonta.
Myyjän on toimitettava Suomen veroviranomaisille tiedot (mm. laskukopiot) toisiin jäsenmaihin myymistään
uusista kuljetusvälineistä. Nämä tiedot puolestaan välitetään edelleen määränpäämaana olevan jäsenvaltion veroviranomaisille valvontaa varten.
AUTOSTA SUORITETTAVA ARVONLISÄVERO TOISEEN JÄSENVALTIOON
Toiseen jäsenvaltioon tilapäisesti muuttava suomalainen, joka ostaa uuden auton Suomesta, voi siis viedä sen Suomesta ns. vientirekisteröitynä autona mukanaan. Vientirekisteröinti on voimassa noin vuoden. Muuttomaan lainsäädännöstä riippuu, onko auto vuoden kestävän vientirekisteröinnin
aikana rekisteröitävä asianomaisessa maassa. Siitä huolimatta muuttajan on aina otettava yhteys muuttomaan veroviranomaisiin yhteisöhankintana suoritettavan arvonlisäveron selvittämiseksi ja suorittamiseksi.
Jos suomalainen ostaja ei ole maksanut ajoneuvon arvonlisäveroa määränpäämaana olleessa jäsenvaltiossa
ja tuo tällaisen ajoneuvon Suomeen, on määränpäämaana olleen jäsenvaltion veroviranomaisella
oikeus jälkiverotuksella periä maksamaton arvonlisävero.

AUTON TUONTI TAKAISIN SUOMEEN OLESKELUN PÄÄTYTTYÄ
Kun suomalainen ostaja aikanaan tuo tällaisen auton Suomeen, auto käsitellään ns. muuttoautona, jolloin autoveron ja arvonlisäveron maksuunpanoa koskevat erityissäännökset.
Arvonlisäveroa ei tällaisesta vientirekisteröidystä muuttoautona takaisin tuotavasta autosta Suomeen suoriteta. Jos sen sijaan muuttoautosta on maksettava autovero, autoverosta kannetaan myös 22 %:n suuruinen arvonlisävero. (Ks. Tullihallituksen tiedote, Muuttotavaroiden tuonti Suomeen.)

Eli näiden pykälien mukaan alv pitäisi maksaa Belgiaan, mutta ketjussa on aika monta kohtaa, jossa valvonta voi pettää. Kuinka Belgian viranomaiset jälkiverotuksella perivät mahdollisen maksamattoman alv:n onkin sitten mielenkiintoinen kysymys...

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 9 kuukautta sitten #2691

 • henu
 • POISSA
 • Viestit: 10
Tas, juuri nain. Eli tasta asiasta olen yrittanyt sanoa.

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 9 kuukautta sitten #2692

 • Tas
Valitettavasti pitkä viestini lähti jostain syystä tuplana, poistaisiko ylläpito toisen, kiitos. Vielä asiasta sen verran, että olisi hyvä jos Klubin Belgia-oppaaseen lisättäisiin ohjeita tällaisten ns. tax free- autojen hankinnasta ja eri maksuista. Olisi myös kiva kuulla jonkun jo Suomeen muuttaneen ja tax free-auton vieneen omakohtaisia kokemuksia, jos ao. henkilöt täällä sivuilla sattuvat vierailemaan.

Vs:Verovapaan auton alv:n maksu Belgiaan 12 vuotta, 8 kuukautta sitten #2777

<br /><br />Viestiä muokannut: A.J., aika: 18.06.07 17:30
 • Sivu:
 • 1
 • 2
Sivu luotiin ajassa: 0.22 sekuntia