Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus Salasana: Muista minut

Profiili käyttäjälle päämmikkö

  • POISSA
  • Rekisteröitymispäivä: 21.05.2008
  • Viimeksi paikalla: 16.07.2011
  • Aikavyöhyke: GMT +0:00
  • Paikallinen aika: 14:45
  • Viestit: 48
  • Profiilin katselut: 1163
  • Asuinpaikka: Tuntematon
  • Sukupuoli: Tuntematon
  • Syntymäpäivä: Tuntematon

Allekirjoitus

Viestit

Viestit

emo
Näissä kahdessa ei ainakaan vaadita jäsenyyttä, muitakin varmasti löytyy. En tiedä mihin päin Brysseliä sijoitut, nämä salit sijaitsevat Woluwe-Saint-Lambertissa.

Metro Kraainemin vieressä:

www.lawoluwefitness.be/?page_id=15

Metro Vandervelden vieressä:

www.physicalcenter.be/

Tervetuloa Brysseliin!
Halpa kuntosali Brys ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Olen kokeillut täällä monet koulut ja kurssit, mutta pidän edelleen CLL:ää parhaana etenkin aloittelijatasolle. Hinnat eivät kylläkään ole sieltä halvimmasta päästä. www.cll.be/
Ranskan intensiiviku ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Minulla oli sama ongelma vuosia takaperin ja päädyin ostamaan lasten superlonpatjan Ikeasta. Siinä oli irroitettava päällinen, jonka otin pois ja sahasin (terävällä keittiöveitsellä) superlonin oikean kokoiseksi. Sen jälkeen laitoin päällisen takaisin. Päällinen jäi tietenkin hieman löysäksi, mutta meitä se ei haitannut.
Mistä patja?
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Voihan nenä, ehdimme juuri eilen käydä ostamassa Shoediscountista vuorelliset kumpparit. Niillä tosin on kyllä muutenkin käyttöä. Mutta yleisesti ottaen olen kiinnostunut kierrätyvaatteista ja -kengistä, joita (ainakin täältä meidän kulmilta) löytyy hämmästyttävän vähän tämän ikäisille pojille (6- ja 8-vuotiaat). Äitini on tulossa tänne jouluna valtavan vaatekuorman kera, joten saamme silloin varastomme täydennettyä joksikin aikaa eteenpäin.
Talvikenkiä ja sadev ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Kiitos kaikille vastauksista!

Noilla kierrätyskamoilla meillä on tähän asti pärjättykin, mutta täksi vuodeksi ei ole jostain syystä löytynyt oikean kokoisia kenkiä. Olen kiertänyt lähellä olevat Corat ja Carrefourit ja niistä en ole löytänyt mitään. Ehkäpä vuorelliset kumpparit olisivat järkevin ratkaisu tänä vuonna. Tästä talvesta tuskin tulee samanlaista kuin edellisestä.
Talvikenkiä ja sadev ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Etsin siis minä.

Märkää lunta on taas tiedossa ensi viikonlopuksi ja aikaisempina talvina käytetyt serkkupoikien kuomat ja core-texit ovat käyneet jo pieneksi, mistä siis löytäisin järkevän ratkaisun näiksi harvoiksi lumipäiviksi? Olen katsellut paikallisilla lapsilla olevan sellaisia "kuukenkiä", mistäköhän sellaisia löytää?

Toinen asia mitä en ole löytänyt/osannut etsiä, on lasten sadeviitta? Niitä näkyy kyllä paljon lasten päällä, mutta en ole nähnyt kaupoissa. Tietääkö kukaan?
Talvikenkiä ja sadev ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Ainoan (pikkuruisen) "koirapuiston" täälläpäin muistelen nähneeni kävely/pyörätien varressa matkalla Stade Fallonilta Woluweparkkiin päin. Sitten on tietysti niitä postimerkin kokoisia koirankakatuspaikkoja, mutta niistä ei taida olla paljoakaan iloa...
Koirapuistoja Brysse ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Meinasin unohtaa mainita myös Veritaksen (esim Woluwe-shoppari), josta löytyy aika kätevästi erilaisia käsityötarvikkeita.
Askartelutarvikeliik ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Tuota Creacorneria Woluwessa olisin minäkin ehdottanut. Langat olen hakenut pienestä liikkeestä Av.Georges Henriltä (myös Woluwe-Saint-Lambertissa).
Askartelutarvikeliik ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Matti kirjoitti:
Henkilökohtaisesti suosittelen lämpimästi välttämään paikallisia gynekologeja. Belgian terveydenhuollon hygienia taso ei lähimmäisten ja omien kokemusteni mukaan ole todellakaan Suomen veroista. Luulen että turvallisin vaihtoehto on olla yhteydessä Brysselissä työskenteleviin suomalaisiin lääkäreihin.


Tämä taitaa olla läppä... Matilla on siis henkilökohtaista kokemusta paikallisten gynekologien hygieniatasosta.

No itselläni on täältä ihan hyviä ja myös vähemmän hyviä kokemuksia gynekologeista, aivan kuten Suomestakin. Hygieniatasosta ei tosin ole valittamista. Esimerkiksi Medisiksestä löytää helposti englantia puhuvia gynekologeja, kun mainitsee asiasta aikaa varatessa. Järkevintä kuitenkin lienee tosiaan valita ensin sairaala ja sieltä sopiva lääkäri.
Synnyttäminen Brysse ...
emo
Minä huomioisin myös sellaisen seikan, että pakollinen mutualite ei korvaa hammashoitoa. Lisävakuutuksen saa kuitenkin suhteellisen halvalla, ja jos pientäkään riskiä hammaslääkärikäynteihin on, se kannattanee ottaa.

Nimim. Maksoin juuri 595 € juurihoidosta tykötarpeineen.
Onko mutualite pakol ...
emo
Meidän molemmat lapset (5- ja 7-vuotiaat) ovat käyneet Scandinavian Dental Centerissä, joka ilmoittelee myös Parlöörissä. En kuollaksenikaan muista nuoren tanskalaisen naislääkärin nimeä, jolla ovat käyneet. Nimi selvinnee sinne soittamalla.

Hän ei tietääkseni ole erikoistunut lapsiin, mutta on todella hellä ja huomaavainen, hyvin lasten kanssa toimeentuleva ihminen. Kuopuksella oli yleinen lääkäri- ja kojekauhu, eikä hän suostunut edes istumaan tuoliin ensimmäisellä kerralla. Hammaslääkäri salli minun istua yhdessä tutkimustuolissa lapsen kanssa ja käytti aikaa aluksi ihan vain viihdyttämiseen ja tunnelman vapauttamiseen. Kuopus sai katsella "telkkarista" omia hampaitaan kameran välityksellä jne. Nykyään kuopus menee hammaslääkäriin suorastaan innoissaan. Esikoisella taas on ollut muita ongelmia hampaiden kanssa ja kyseinen lääkäri on toiminut aina esimerkillisesti häntä hoitaessaan.

Kalliimpihan tuo paikka toki on kuin paikalliset, mutta muuten olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä.
Hammaslääkäri lapsel ...
emo
Lääkäreitten yhteystiedot:

Sofia Botelho-Karhunen, yleislääkäri
0475-719 683
Val des Seigneurs 78, 1150 Bruxelles (Woluwe-Saint-Pierre)

Virva-Riitta Juurmaa Salmelin, lääketieteen lisensiaatti
02-7715 336
Av. de l'Escrime 97, 1150 Bruxelles (Woluwe-Saint-Pierre)
eurooppalainen saira ...
emo
Meillä oli Partena ja olimme siihen tyytyväisiä. Ymmärtääkseni se ei kuitenkaan ole halvimmasta päästä...kai. Nykyään emme tarvitse enää Mutuelia.

Suomalaiset lääkärit ilmoittavat jokaisessa Parlöörissä (Suomi-klubin oma lehti). Laitan yhteystiedot seuraavaan viestiin jos ylläpito haluaa poistaa ne täältä. (En tiedä saisiko niitä laittaa.)
eurooppalainen saira ...
emo
Teidän täytyy liittyä paikalliseen mutueleen ja toimittaa eurooppalaiset sairaanhoitokortit sinne (myös lasten).Jokainen teistä (myös lapset) saavat SIS-kortin jolla saa korvauksen suoraan mm. apteekista. Mutuelista saa vignettejä joilla saa korvauksen suoraan mm. laboratoriokokeista. Läkärin joutuu yleensä maksamaan itse ja hakemaan korvausta jälkikäteen.

Yleislääkärin suosituskorvaus taitaa tällä hetkellä olle n. 28 €, mutta käytännössä monet lääkärit pyytävät enemmän. Lääkärin voi valita ihan itse. Lapsille kannattaa valita joko oikea lastenlääkäri tai sitten suomalainen yleislääkäri joka osaa seurata suomalaista neuvolasysteemiä. (Suomalainen lääkäri voi olla kätevämpi jos aikoo palata puolen vuoden jälkeen takaisin Suomeen.)

Tietysti jokaisella työpaikalla on myös jotain omia systeemejä jotka kannattaa selvittää ennen kuin liittyy itse mihinkään vakuutukseen. Esim. ulkoministeriöllä ja EU:lla on ihan omat kuviot.
eurooppalainen saira ...
emo
Niin, suomalaisella henkilökortilla saa matkustaa EU:ssa JOS on Suomen kansalainen. Esim. Suomessa asuvalle belgarille myönnetty suomalainen henkilökortti ei kuitenkaan kelpaa matkustusasiakirjaksi.

Mutta kuten sanoin, Belgian käytännöistä en oikein tiedä. Kerran kyselin asiaa ja kuulin jostain ettei ainakaan niillä Belgian ulkoministeriön myöntämillä korteilla voisi matkustaa. (Siis niillä mitä myönnetään diblomaateille tai EU-virkamiehille ja heidän perheilleen.) Kunnan myöntämät kortit ovat toki asia erikseen, kai...

Käsittääkseni ulkosuomalainenkin voi saada suomalaisen henkilökortin, mutta en tiedä miten järkevää sen hankkiminen on, koska sekin maksaa 40 € ja on voimassa vain viisi vuotta. Sen lisäksi sitä täytyy hakea henkilökohtaisesti poliisilaitokselta.

Toivottavasti asia selviää.
Passiasiaa
emo
Suomessa on seuraava käytäntö:

Henkilökortti käy Suomen kansalaisilla myös matkustusasiakirjana. Poikkeuksia ovat ilman huoltajien suostumusta alaikäiselle myönnetty ns. alaikäisen henkilökortti, ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti ja väliaikainen henkilökortti. Ne eivät käy matkustusasiakirjana.

Sinulla on siis Belgiassa ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti, vai kuinka? Jos Belgiassa on sama systeemi kuin Suomessa, kortti ei käy matkustusasiakirjasta. Mukavaa tietysti jos jollakin olisi varmaa tietoa asiasta...
Passiasiaa
Lisää
Sivu luotiin ajassa: 0.09 sekuntia