Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus Salasana: Muista minut

Profiili käyttäjälle Minne

  • POISSA
  • Rekisteröitymispäivä: 17.05.2008
  • Viimeksi paikalla: 12.03.2015
  • Aikavyöhyke: GMT +0:00
  • Paikallinen aika: 20:43
  • Viestit: 35
  • Profiilin katselut: 1026
  • Asuinpaikka: Tuntematon
  • Sukupuoli: Tuntematon
  • Syntymäpäivä: Tuntematon

Allekirjoitus

Viestit

Viestit

emo
En usko etta tarjontaa loytyy viela kesakuussa, koska se on koulukuukausi. Ehka loytaisit kalliita yksityiskursseja, muttet muuta. Taalta loytyy seka yksityis- etta ryhmakursseja: www.cll.be (Kraainemin metroaseman vieressa).
Kielikurssi teineill ...
emo
Toimiiko Brysselissä yhä 2 suomenkielistä lääkäriä? En ole tavoittanut heitä puhelimitse ainakaan 2 viimeisen viikon aikana.
Suomalaiset lääkärit ...
emo
Peleja en ole kenellakaan paikallisella viela nahnyt mutta Brysselissa ainakin Grande Recre -nimisessa lelukaupassa olen niita nahnyt myytavana.
Molkky-peli
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Meidän poika käy Hugo De Clerckillä Stockelissa. Hollannin kielinen heppu, jonka kanssa poikani kommunikoi ranskaksi. Englanti sujuu myös vaivatta ja myös sihteeri vastaanotossa puhuu kolmea kieltä (NL,FR & EN). Lisätietoja löytyy googlaamalla. Ei halpa, mutta on saanut ihmeitä aikaan!
Oikojahammaslääkäri
emo
Minä kävin ensin pienimmän poikani kanssa paikallisen ONEn vastaanotolla rokotuksissa/tarkastuksissa ja löysin sitä kautta mukavantuntuisen pediatrin, jota käytin yksityisesti usean vuoden ajan myös jatkossa. Kysyin vain lääkäriltä, mikäli hänellä on myös yksityisvastaanotto. Löysin näin mukavan lastenlääkärin, jonka vastaanotto ei ollut kaukana kodistamme.
Etsin lastenlaakaria ...
emo
Muiltakin saleilta kannattaa aina kysya. Kesalla saleilla kay vahemman vakea ja voivat suostua spesiaali diiliin, kunhan saavat rahansa jostakin.
Halpa kuntosali Brys ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Ruotsalaiset ovat omineet tamankin:

Swedish Midsummer Party @ Parc Savoy
Arbres fleuris, schnaps, jeunes filles suédoises avec des fleurs dans leurs cheveux blonds... quelle que soit l'association que vous faites avec la Swedish midsummer, vous êtes sûr de passer une soirée inoubliable !
Quand ?Samedi 25 Juin 2011 à 22h30
Où ?Parc Savoy


DescriptionAvis.Arbres fleuris, schnaps, jeunes filles suédoises avec des fleurs dans leurs cheveux blonds... quelle que soit l'association que vous faites avec la Swedish midsummer, vous êtes sûr de passer une soirée inoubliable !
Et si vous n'en avez jamais fait l'expérience, venez célébrer cette fête mythique au parc Savoy. Une occasion en or à ne pas manquer ...
by Eurocrats & Just a Night, dress code : Be summer classy
Juhannuksen vietto B ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Jos "kierrätyskama" kelpaa, niin kerro toki minkäkokoisia kenkiä etsit. Meidän pojilla on sen verran ikäeroa, että monta vaatetta/kenkää tulee heitettyä pois/laitettua keräykseen eikä säästettyä vuosikausia seuraavalle.
Talvikenkiä ja sadev ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Me ostettiin pojan koulun hiihtomatkaa varten "kuukengät" Kraainemin Carrefourista. Sadeviitta ostettiin joku vuosi sitten Overijsen Intersportista mutta se oli mielestäni aika hintava.
Talvikenkiä ja sadev ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
St. Lucin sairaalassa Woluwe St. Lambertissa on englantilainen gynegologi, Dr. Graham Hutchings, jota on kehuttu paljon xpats.com -sivuilla. Halutessanne voitte aina kokeilla ja vaihtaa lääkäriä, jos teillä ei jostain syystä synkkaa. St. Luciin voi soittaa ja pyytää ajan haluamalleen lääkärille. Liikkeellä kannattaa olla ajoissa, jos haluaa ajan tietylle lääkärille.
Synnyttäminen Brysse ...
emo
Huomasittehan taman merkinnan Allianssin sivuilla:

Huom! Allianssin nuorisovaihto ei välitä au paireja Suomeen eikä suomalaisiin perheisiin Eurooppaan!
Au pair vs. nanny
emo
Joo, unohdin tarkentaa etta ollaan taalla Brysselin alueella. Pitikin viela kayda tarkastuttamassa tilanne omalla hammaslaakarilla ennen rautojen laittamista ja sielta varmaan saa suosituksen/sia.
Hammasraudat
emo
10-vuotiaalle pojalle pitaisi saada hammasraudat. Osaako joku suositella hammaslaakaria (orthodiste)?
Hammasraudat
emo
Oletko varmistanut mutuellesta, etta korvausta ei saa? Meilla on ns. assurance complementaire eli maksamme lisapalveluista, joita perusvakuutus ei maksa. Logopéde sanoi meillekin, ettei korvausta nain "pienista" ongelmista saa, mutta itse olen tutkinut mutuellen internet-sivuja ja tullut siihen tulokseen, etta tama lisavakuutus korvaa 10 euroa per kerta (votre enfant rencontre des difficultés de prononciation ou des problèmes de lecture et vous devez faire appel à un logopède.)
Dislexia
emo
Minulle puheterapeutti ilmoitti jo puhelimessa, ettei mutuelle luultavasti korvaa mitään, jos kyseessä on vaan ääntämisongelmat eikä lapsella myöhemmin ilmene ongelmia lukemisessa tai laskemisessa??? Lastenlääkäri oli kyllä eri mieltä ja sanoi, että mutuellen pitäisi korvata osa hoidosta. Saapa nähdä, kun ensimmäinen lasku tulee. EU:n vakuutus ainakin korvaa, kun kyseessä on alle 12-vuotias lapsi.
Dislexia
emo
Hei "Ritari". Ikävää että koulu ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Nuorimmaisemme on myös primairen 1. luokalla ja meillä on ongelmia puheen kanssa. Opettaja puuttui asiaan ja poika käy nyt koulun ranskankielisellä puheterapeutilla (logopède) 1-2 kertaa viikossa (käynyt itse asiassa vasta 2 kertaa). Puheterapeutilta odotamme jonkinlaista arviota (bilan) ja sen mukaan suunnitellaan eteenpäin. Onneksemme lukeminen sujuu lähes normaalisti tiettyjen kirjaimien ääntämistä lukuunottamatta ja laskemisessa tms. ei ole ongelmia.

Mutuellea varten meillä on lastenlääkärin määräys. Koska lapset kuuluvat myös EU:n vakuutuksen piiriin, otin myös selvää siitä korvausjärjestelmästä. Eräissä tapauksissa tarvitaan neurologin tutkimus, eli kannattaisiko tyttö viedä neurologille nyt lomaviikon aikana, jos epäilet dislexiaa? Toinen vaihtoehto on odottaa lomien loppua ja puhua asiasta koulussa ja edetä heidän ehdottamaansa tietä.

Tsemppiä joka tapauksessa, sillä tilanne ei ole helppo lapselle eikä myöskään vanhemmille. Itse ainakin ainakin syyllistän itseäni jossain määrin (eikö tälle 3:lle ole esim. luettu pienenä tarpeeksi) vaikka meillä suurin osa ongelmista johtuu siitä, että poika menetti jo 3-vuotiaana etuhampaansa eikä nyt osaa ääntää tiettyjä kirjaimia/äänteitä, koska hampaita ei vieläkään ole. Joka tapauksessa nyt alkaa helpottaa, kun tietää että asialle tehdään jotain ja poika saa asiantuntevaa apua.
Dislexia
Lisää
Sivu luotiin ajassa: 0.11 sekuntia