Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus Salasana: Muista minut

Profiili käyttäjälle Nitta

  • POISSA
  • Rekisteröitymispäivä: 12.09.2008
  • Viimeksi paikalla: 09.03.2012
  • Aikavyöhyke: GMT +0:00
  • Paikallinen aika: 05:07
  • Viestit: 32
  • Profiilin katselut: 1759
  • Asuinpaikka: Tuntematon
  • Sukupuoli: Tuntematon
  • Syntymäpäivä: Tuntematon

Allekirjoitus

Viestit

Viestit

emo
Suuret kiitokset nopeasta vastauksesta, Lasse! Tämä "vertaistuki" on hieno juttu! Olisin toki voinut soittaakin, mutta ajattelin, että muillekin saattaa olla hyötyä tiedoista, ja siksi esitin kysymyksen täällä foorumilla.

Tuo ratkaisee asian, jos siirtokilpiä ei edes saa kuin ulkomailla (= Belgian ulkopuolella) asuva. Soittelen, jos tarvitsemme lisää apua tämän asian tiimoilta.
Vientiauton ostamine ...
emo
Ei ole varsinaisesti juttua kerrottavaksi, mutta yksi kysymys. Ollaan viemässä Suomeen auto, joka on Suomesta alunperin ostettu ja tuotu Belgiaan siirtokilvillä. Kumpikohan olisi helpompaa: viedä auto Suomeen belgialaiskilvillä ja palauttaa ne sitten lähettämällä Belgiaan, vaiko palauttamalla kilvet jo Belgiassa, hankkimalla siirtokilvet ja kuljettamalla auto Suomeen niillä? Jompikumpi ilmeisesti täytyy tehdä...
Vientiauton ostamine ...
emo
Jos haluat valita reilun ehdokkaan, joka ei aja politiikassa vain omia tai etupiirinsä etuja, näiden vaalikoneiden ja ehdokaslistojen avulla pitäisi löytyä sopiva puolue ja ehdokas:

PUOLUEET

KEPA:n pisteytys puolueille niiden talous-, ilmasto- ja kehityspolitiikan mukaan:
www.kepa.fi/vaalit-2011/arvosanat-puolueille

Äänestä avointa! (= reilusti vaalirahoituksestaan kertovaa puoluetta)
vesirajassa.blogspot.com/2011/04/aanesta-avointa.html
Tilanne aamulla 6.4.: Vihreät 97%, Vasemmistoliitto 38%, Piraatit 25%, Keskusta 12%, Perussuomalaiset 8%, SDP 5%, Kokoomus 3%, RKP 0%, Kristilliset 0%

Puolueiden kannoista eläinsuojeluun:
www.animalia.fi/puolueet
www.elainpolitiikka.fi/puolueet


ELÄINSUOJELU

Anna eläimille ääni:
www.animalia.fi/vaalit

Animalia ja SEY - Eläinsuojeluaiheisen vaalikyselyn tulokset:
www.elainpolitiikka.fi/vaalit2011/

Turkisvastaiset kansanedustajat:
www.animalia.fi/turkisvastaiset

Turkisalalta vaalirahoja vastaanottavat:
yle.fi/alueet/vaalipiirit/vaasa/2011/03/...oukolle_2436203.html

Vegaaniehdokkaat:
www.vegaaniliitto.fi/

Suurpetomyönteiset ehdokkaat (Hki, Uusimaa, Keski-Suomi, Varsinais-Suomi):
luontoliitto.fi/susiryhma/2011/03/suurpe...-eduskuntaehdokkaat/


ILMASTONMUUTOS, YDINVOIMA, LUONNONSUOJELU

Ehdokkaat asetettu paremmuusjärjestykseen ympäristökannan mukaan (aiheet: luomu, ilmastonmuutos, ydinvoima):
www.greenpeace.org/finland/fi/vaalikone/

Polttava kysymys: Tulisiko Suomeen säätää ilmastolaki?
www.polttavakysymys.fi/vaalikone/

Ilmastoaiheinen vaalikone:
www.1010finland.fi/vaalikone.shtml

Äänestetään ydinvoima historiaan! -
Ydinvoimaa vastaan äänestäneet kansanedustajat:
www.ydinvoima.fi/kansanedustajat

Älä äänestä pöllöä eduskuntaan! -
Luonnonsuojelua puolustavat kansanedustajat:
www.sll.fi/vaalit

"Itämeripuolue" - ehdokkaat Itämeren puolesta:
www.bsag.fi/


OIKEUDENMUKAISUUS, KEHITYSAPU, REILU KAUPPA

KEPA:n vaalikone:
www.vaalikone2011.fi/

Reilut ehdokkaat - eettisten hankintojen puolesta:
www.globbarit.fi/tempaukset/reilu_ehdokas

Vaalirahailmoituksen ennakkoon tehneet:
www.puoluerahoitus.fi/fi/index/vaaliraha...slistaus/EV2011.html
Vaalit ja ympäristö, ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Tietääkseni koirapuistot ovat suomalainen erikoisuus (hyvä Suomi!), joita ei helpolla muista maista löydä. Brysselissä turvallisin puisto ulkoiluttaa koiraa lienee Foret de Soignes ja sen osa Bois de Cambre, jos nyt uskaltaa yhtään pitää koiraa vapaana. Itse en kyllä uskaltaisi toisen koiraa pitää vapaana sielläkään, tosin riippuu tietenkin koirastakin.

Sittenhän Brysselissä on joitakin aika hyvin aidattuja puistoja, kuten esim. Parc de Cinquantenaire, mutta niissäkin on ulospääsytiet usein vilkasliikenteisille kaduille. Ehkä Brysselissä asuvat osaavat neuvoa lisää, minä olen muuttanut ulkopuolelle.
Koirapuistoja Brysse ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Tällainen Gentin Suomi-Klubikin on tai on ainakin ollut:
users.skynet.be/gentinsuomiklubi/
Näemmä ei ole kotisivuja päivitetty vähään aikaan.

Gentiläisessä kasvisravintola Komkommertijdissa on suomalaisia osakkaina ja töissä, joten sielläkin on ehkä helppo törmätä suomalaisiiin. Ks. www.komkommertijd.be/
Suomalaisia Oudenaar ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Heheh hyvä tietää!!! Luumutäytteen nyt vielä jotenkin ymmärtäisi, mutta että taikinakin

Eli jos haluaa käyttää valmistaikinaa kannattaa se siis ostaa vastaisuudessa(kin) paikallisesta marketista
jäinen torttutaikina ...
emo
Alla olevasta linkistä näet belgialaisen rokotusohjelman. Valitettavasti sivusto on flaaminkielinen, mutta uskoisin että taulukko joka aukeaa kohdasta \"schema van de aanbevolen vaccinaties\" on ihan ymmärrettävissä ilman ko. kielen taitoakin.

Rokotusohjelma on suositus: Belgiassa vain poliorokote on lain mukaan pakollinen.

www.kindengezin.be/KG/Themas/Vaccineren/default.jsp
Pienten lasten rokot ...
emo
Vierailepa myös tällä sivustolla (käytännössä sama kuin Tapsan antama, mutta sivuston englanninkielinen osuus):
fiscus.fgov.be/interfisc/home_en.htm#
Yksityiskohtaiset tiedot tosin saatavilla vain flaamiksi, ranskaksi ja saksaksi.

Alla yksi ote ko. sivustolta:

Contact center FPS Finance
0257/257 57 (normal rate)

Looking for an answer to a question concerning taxes?

Our telephone service is at your disposal each working day from 8h till 17h in order to answer to simple questions about:

your income tax declaration;
payment or refund of taxes;
advance payments;
road tax;
international taxation (for private individuals);
recorded contractors;
Free registration of rentcontract and refund of tax on stocks exchange.

Caution!
For complicated questions or questions concerning your personal tax file, please contact your local tax office. You can find the references of this office on your original income tax declaration.

Jos et onnistu löytämään tässä viestiketjussa tarjotuista linkeistä \"omaa\" verovirastoasi, soitapa tuohon numeroon. Vaikka tekstissä kehoittavatkin kääntymään paikallisen veroviraston puoleen, voit kohteliaasti pyytää heiltä apua ko. toimistosi löytämiseksi.

Eli suosittelen samaa kuin Tapsa: käänny ihmeessä paikallisen verotoimistosi puoleen niin vältyt ikäviltä yllätyksiltä!!!

Mutta tässä muutamia tiedonmurusia vielä:

Verotus perustuu täälläkin taulukoihin. Verotukseen vaikuttaa mm. ansioiden määrä, perhekoko, asuinkunta, aivan kuten Suomessakin.

Käytännössä helpointa ja järkevintä on, että työnantajasi tai hänen käyttämänsä palkkatoimisto hoitaa ennakkoveronpidätyksen suoraan palkastasi. Tällöin et tarvitse sitä suurensuurta sukkaa, johon kerätä tulevat veromätkyt. Ja lopullinen verotus selviää sitten aikanaan veroilmoituksesi perusteella.

Veroilmoitus toimii täällä samalla periaatteella kuin Suomessakin: täytät tulosi, (ennakko)verosi, sosiaaliturvamaksut ym. mahdolliset palkkatuloosi liittyvät tiedot (jotka kaikki löytyvät sitten työnantajalta saamastasi ennakonpidätystodistuksesta), muut tulot (työttömyyskorvaus, sairauspäivärahat jne), mahdolliset vähennykset (lainat, hoitomaksut, työmatkakulut jne) ynnä muut ynnä muut tiedot.

Kun veroilmoituksen täyttämisen aika koittaa, verotoimistoissa on saatavilla henk.koht. opastusta lomakkeen täyttämisessä (maksuton). Lisäksi jotkut kunnat, joissa ei ole \"fyysisesti\" omaa verotoimistoa, järjestävät vastaavaa palvelua. Muitakin tahoja on, mutta nämä ovat ne luotettavimmat.

Veroilmoitus täytetään keväällä/kesällä. Tänä vuonna viimeinen palautuspäivä oli eilen (ke 4.7.). Mätkyistä/palautuksista ilmoitetaan seuraavan vuoden alkupuolella ja maksunaika on (tällä hetkellä) toukokuun lopulla.

Veroasiat ovat aina vaikeita, jopa omalla äidinkielellä hoidettuna. Mutta kuten mainittu, homma toimii täällä samoilla periaatteilla kuin Suomessakin, vain jotkut yksityiskohdat voivat erota (esim. mitä hyväksytään vähennyksiin ja mitä ei).

Jotta saisit omaan, henkilökohtaiseen tilanteesesi sopivaa yksityiskohtaista tietoa, käänny siis reippaasti suoraan verottajan puoleen!
verovirasto?
emo
Tämänkin asian tiimoilta on varmaan kokemuksia yhtä paljon kuin käyttäjiä. Mutta oma mielipiteeni on, että Partena on hyvä. Olemme saaneet siellä erittäin hyvää palvelua alusta asti: lapsilisähakemus käsiteltiin ripeästi, sairauskulukorvaukset maksetaan nopeasti ja jos joku pulmakulma on tullut vastaan heiltä on aina saanut asiantuntevaa opastusta ja neuvoja. Eli omien kokemusten perusteella suosittelen lämpimästi.
Mikä mutuelle?
emo
Belgiasta löytyy muun muassa seuraavat lastentarvikeliikkeet (kts. tarkemmat osoitteet linkeistä), joista löytyy hyviä, standardien mukaisia turvaistuimia:

www.baby2000.be
(yksi heidän liikkeistään on lähellä Zaventemin Ikeaa, jos satutte siellä usein käymään)

www.premaman.com

www.dreambaby.be

Yleisesti suositellaan turvaistuimen ostamista uutena, sillä käytetyistä ei koskaan tiedä 100 % varmuudella ovatko ne \"kolaroituja\" tai muuten vaurioutuneita, jonka seurauksena niiden turvaominaisuudet eivät enää vastaa normeja/standardeja.

Mutta valinta uuden ja käytetyn välillä on tietysti jokaisen henkilökohtainen asia.
Lasten turvaistuin
emo
Viitaten Tapsan meiliin, tietoni Suomen vakuutuksista ei ole aivan ajantasalla eikä faktaa, vaan ovat perustuneet täysin kuulopuheisiin/keskusteluihin tuttavien kanssa...

Joka tapauksessa, suosittelisin myös ottamaan tuon Tapsan mainitseman ajajavakuutuksen, jonka saa myös muiltakin vakuutusyhtiöiltä eikä tosiaan maksa kuin muutaman kolikon.

Tarjouksen voi pyytää Ethiaksen lisäksi myös esim. Touringilta (www.touringverzekeringen.be - sivusto aukeaa flaamiksi, mutta ylälaidasta voi kielen vaihtaa),
Axalta (www.axa.be), P&V:ltä (www.pv.be), Winterthurilta (www.winterthur.be)... Mutta mikäli vakuutat vain yhden moottoriajoneuvon, ei hinnoissa välttämättä ole suuria eroja.

Itsellämme on kokemusta Ethiaksesta ja Touringista, molemmat hyviä.
Moottoripyörä-asiaa
emo
Meillä on kaksi pyörää, täältä ostettu, tänne rekisteröity (tavalliset kilvet) ja täällä vakuutettu. Mitä olemme puhuneet Suomessa asuvien motoristiystäviemme kanssa, ovat vakuutukset täällä huomattavasti halvemmat. Tosin, täällä ei tunneta ns. seisontavakuutusta, mutta eipä täällä tarvetta seisontaan olekaan sillä ajokausi on käytännössä ympäri vuoden (muutamaa satunnaista päivää lukuun ottamatta).

Mikäli omistat myös auton, kannattaa tarjouksia pyytää eri vakuutusyhtiöiltä, sillä osalla heistä on \"auto-pyörä\" vakuutuspaketteja, jotka tulevat useimmiten edullisemmiksi kuin vakuuttaa pyörä ja auto erikseen/eri paikoissa. Esim. meillä on siis kaksi pyörää ja auto - kun kyselimme tarjouksia niiden vakuuttamiseksi, oli halvimman ja kalleimman vakuutuspaketin ero noin 700 euron luokkaa. Ja vakuutusehdot ja -edut silti samat.

Kannattaa huomioida myös, että joillakin vakuutusyhtiöillä on myös ns. merkkikohtaisia vakuutuksia, jolloin vakuutukseen sisältyy (samaan hintaan) hieman laajempia etuja kuin ns. tavalliseen motovakuutukseen.<br /><br />Viestiä muokannut: Tintti, aika: 15.03.07 12:09
Moottoripyörä-asiaa
emo
Meillä(kin) tulee lapsilisät Partenan kautta. Mutta maksut alkoivat tulla säännöllisesti jo parin kk:n kuluttua papereiden jättämisestä. Tosin, hoidimme itse kaikki lomakkeet, liput ja laput suoraan Partenan lapsilisäyksikköön. Tarkkaa summaa en suoralta kädeltä muista, mutta kahdesta lapsesta saamme jotain reilusti yli 200 eur kuussa.

Olemme huomanneet, että monet asiat selviävät huomattavasti nopeammin, kun ne hoitaa itse eikä jätä työnantajan edustajan hoidettavaksi (tietysti riippuu työnantajastakin, mutta tämän vaikutelman olen saanut kokemuksista, joita etenkin suomalaisen instanssin tai työnantajan leivissä olevat ovat kertoneet).
lapsilisät Belgiassa
emo
Faktaa...

Oikea rengaskoko ja nopeusluokka

Löytyy helpoiten auton rekisteriotteesta. Usein auton rekisteriotteessa on myös valmistajan hyväksymät vaihtoehtoiset rengaskoot. Auton valmistaja on myös määritellyt renkaille nopeusluokan joka määräytyy auton huippunopeuden ja/tai auton alusta- ja ajonhallintajärjestelmien asettamien vaatimusten mukaisesti (eli nopeusluokka EI ole = ajonopeus). Käyttämällä autonvalmistajan suunnittelemaa ja testaamaa nopeusluokkaa varmistat, että autosi ajokäyttäytyminen on johdonmukaista ja yllätyksetöntä kaikissa ajotilanteissa. Suomessa autoon saa asentaa näitä nopeusluokkia alhaisemman suorituskykyluokan renkaat, jos vaihdettavat renkaat ovat vähintään nopeusluokkaa Q (160km/h). Asetuksen mukaan tällöin on auton ohjaamoon kuljettajalle helposti näkyvään paikkaan kiinnitettävä pysyvästi kilpi tai tarra, josta selvästi ilmenee suurin sallittu renkaiden rajoittama ajonopeus. Käytännössä tätä asetusta ei olla valvottu. Asetus ei luonnollisestikaan koske talvirenkaita, koska Pohjoismaisen konseptin mukaan valmistetut nykyaikaiset, pehmeäseoksiset talvirenkaat ovat aina nopeusluokka Q tai T.
Mistä saisi kitkaren ...
emo
Ollaan oltu täällä seitsemän talvea ja kertaakaan ei ole kitka- taikka muitakaan talvirenkaita tarvittu, vaikka paljon ajetaankin... Belgian liukkaat/lumiset aamut on laskettavissa kahden, toisinaan jopa yhden, käden sormilla (ellette sitten asu jossain Ardennien suunnalla, silloin tarvitaan ehkä varpaita hieman avuksi .


Mutta mikäli käytte usein Suomessa tai muilla \&quot;lumiretkillä\&quot;, kannattaa syksyn edetessä ja talven alkaessa seurata lehtimainoksia ja mainospostia. Lähes kaikilla rengasmyymälöillä on tarjolla myös erilaisia talvirenkaita (pääasiassa juuri kitkarenkaita) - mutta ei siis vielä tähän aikaan vuodesta, ellei edellisen vuoden varastoa ole jäänyt johonkin nurkkaan lojumaan.<br><br>Viestiä muokannut: Tintti, aika: 06.10.06 12:55
Mistä saisi kitkaren ...
emo
Noin kolme vuotta sitten ostin omani muistaakseni Baby2000-liikkeestä (www.baby2000.be).

Muita \&quot;vauvaliikkeitä\&quot; ovat esim. Premaman (www.premaman.be) ja DreamBaby (www.dreambaby.be).

Esim. tuolta DreamBabystä voit tilata ko. vyönohjaimen myös internetin kautta hintaan 39,99 EUR + 1 EUR toimituskuluja. Tuote toimitetaan valitsemaasi Colruytin liikkeeseen (jollainen melko varmasti löytyy myös oman kotisi lähistöltä).
auton turvavyo ja ra ...
emo
Täällä synnytys tapahtuu useimmiten siinä sairaalassa, missä gynegologisi työskentelee eli sama lääkäri seuraa raskauden alusta loppuun asti. Tämä ei tietenkään ole pakollista vaan yleinen tapa.

Valitettavasti minulla ei ole henkilökohtaisia kokemuksia Brysselin sairaaloista, sillä halusin synnyttää muualla...
Löysin, kotilääkärimme suosittelemana, erittäin mukavan ja asiantuntevan (nais)gynegologin Oud-Heverleestä ja sen myötä synnytin nuorimmaiseni Leuvenissä, Heilige Hart -sairaalassa (molempiin kuntiin matkaa Brysselistä noin 25 km). Sekä lääkärin että hoitohenkilökunnan kanssa pystyy kommunikoimaan englanniksi, flaamiksi ja ranskaksi. Sairaala järjestää tutustumiskäyntejä tuleville vanhemmille myös englanninkielellä, mikäli kumpikaan paikallisista ei vielä suju. Vierailun aikana esitellään sairaalan synnytysosasto, annetaan yleistä tietoa ja ohjeita sekä lopuksi on mahdollisuus esittää kysymyksiä.
Olin kaikin puolin erittäin tyytyväinen ko. sairaalaan. Ja nykyistä \&quot;gynistäni\&quot; en vaihtaisi toiseen enää mistään hinnasta.
Raskauden seuranta j ...
emo
Halppislentoyhtiöistä yksi vaihtoehto on myös AirBerlin (www.airberlin.com) joka lentää Helsingistä Amsterdamiin ja Dusseldorfiin - alkaen 1 eur + kulut (sivustolla laskuri ilmoittaa myös kokonaishinnan), mutta ko. hinnan saaminen vaatii aikaista varaamista. Molemmista kohteista pääsee sitten junalla loppumatkan.
halvalla suomesta be ...
Lisää
Sivu luotiin ajassa: 0.18 sekuntia