Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus Salasana: Muista minut

Profiili käyttäjälle Lasu

  • POISSA
  • Rekisteröitymispäivä: 13.08.2008
  • Viimeksi paikalla: 11.04.2017
  • Aikavyöhyke: GMT +0:00
  • Paikallinen aika: 02:07
  • Viestit: 76
  • Profiilin katselut: 1627
  • Asuinpaikka: Tuntematon
  • Sukupuoli: Tuntematon
  • Syntymäpäivä: Tuntematon

Allekirjoitus

Viestit

Viestit

emo
Moi Annika !!
Kannattaa ehottomasti yrittää harjoittelupaikan kautta löytää joku vuokranantaja, belgia kun on maa jossa edetetään helpommin tuttujen ja tuttujentuttujen kautta.Esim. hakuilmoitus harjoittelupaikan ilmoitustaululle/intranettiin tms.
Nettisivujakin löytyy, mutta asunnon valinta on vaikeampaa, kun kuvat ja teksti ei aina vastaa asunnon tasoa sitten todellisuudessa, eli näkemättä asuntoa on vaikea tehdä hyvää valintaa. Lisäksi nettisivuilla "roikkuu" paljon jo vuokrattuja kohteita. Immoweb on yksi sivustoista ja muitakin löytyy.
Huoneistohotellejakin löytyy ja heidän kanssan voi aina neuvotella hinnasta.
Vaihto voisi olla esityön tekeminen netin kautta ja sopia sitten näytööjä ja pitkän vkl vietto Bruggessä asuntoja katsoen heinä-elokuussa.
Terveisin Lasse
Pehe etsii asuntoa s ...
Kategoria: Asunnot ja asuminen
emo
Moro !!
Näin Tulli:

Muuttoajoneuvojen tuonti Suomeen

Autoverolain muutos 1.1.2015

Autoverolakiin on tehty muutoksia, jotka tulivat voimaan 1.1.2015. Muuttajien ajoneuvoja koskevat maahanmuuton yhteydessä myönnettävät veronalennukset on poistettu.

Viimeistään 31.12.2017 Suomeen muuttava henkilö voi saada veronalennuksen nykyisin edellytyksin, jos muuttoajoneuvona verotettava ajoneuvo on rekisteröity muuttajan käyttöön tai sen hankinnasta on tehty sitova ostosopimus viimeistään 31.12.2014. Niihin muuttoajoneuvoihin, joiden veroa on alennettu, sovelletaan edelleen säännöksiä, jotka rajoittavat ajoneuvon myymistä tai luovuttamista veroa maksamatta.

Lue tarkemmat tiedot oikeanpuoleisesta infolaatikosta.

>> Finlex, autoverolaki
Muuttoajoneuvojen tuonti Suomeen

Ajoneuvosta on pääsääntöisesti tehtävä Tullille autoveroilmoitus, jos se otetaan Suomessa liikennekäyttöön. EU:n ulkopuolelta tuotavista ajoneuvoista Tulli tekee autoverotuksen lisäksi erillisen tullauspäätöksen, jossa vahvistetaan tullittomuus ja arvonlisäverottomuus.

Ajoneuvo voidaan verottaa Suomessa muuttotavarana. Veronalennuksen määrä on enintään 13 450 euroa. Veronalennus myönnetään vain yhdelle ajoneuvolle, siis esimerkiksi yhdelle autolle, yhdelle pakettiautolle tai yhdelle moottoripyörälle kerrallaan.
Veronalennus voidaan myöntää seuraavin edellytyksin

Yksityishenkilö tuo ajoneuvon omaan käyttöönsä.
Ajoneuvon tuoja on maahanmuuttaja.
Henkilö on välittömästi ennen muuttoaan ollut ulkomailla yhtäjaksoisesti vähintään vuoden ajan.
Ajoneuvo on välittömästi ennen muuttoa ollut muuttajan tai hänen aviopuolisonsa omistuksessa tai omistukseen johtavassa hallinnassa ja muuttajan käytössä vähintään kuuden kuukauden ajan.
Ajoneuvo on tuotu muuton yhteydessä. Ajoneuvo katsotaan muuton yhteydessä tuoduksi, jos se tuodaan Suomeen 12 kuukauden kuluessa henkilön muutosta tai enintään kolme kuukautta ennen muuttoa. Lisäksi ajoneuvo tulee ilmoittaa verotettavaksi 18 kuukauden kuluessa muutosta.
Muuttaja on oleskellut Suomessa muuttoa edeltävän vuoden aikana vain tilapäisesti. Jos oleskelu on johtunut tavanomaisesta lomamatkasta tai siihen rinnastettavasta syystä, oleskelu voidaan katsoa tilapäiseksi, mikäli se on kestänyt enintään 72 päivää. Satunnainen työskentely voidaan katsoa tilapäiseksi, jos Suomessa oleskelu on rajoittunut 40–50 päivään.Tilapäinen oleskelu voi kokonaisuudessaan kestää enintään 72 päivää. Mainittu määrä voidaan ylittää vain pakottavasta syystä.
Henkilö, joka on aiemmin asunut Suomessa, ei ole muuttoaan edeltävän vuoden aikana ollut päätoiminen opiskelija.
Jos muuttaja on aikaisemmin tuonut maahan alennetulla verolla tai verotta ajoneuvon, sen verottomalle luovutukselle säädetty tai määrätty määräaika on päättynyt ennen muuttoa Suomeen.
Muuttoauton vienti B ...
emo
Moro !!
On mahdollista, koska uuden auton alv maksetaan siihen maahan missä se otetaan käyttöön.
Muuttoauton autoverohuojennus on muuttunut niin, että sen saa vuoden 2017 loppuun mennessä viedyistä autoista, jotka on ollut omistuksessa tai sitova kauppasopimus tehtynä vuoden 2014 loppuun mennessä, eli ei siis enään vuonna 2015 ostetuista. Autovero tulee siis muuttoautosta maksettavaksi ilman ko. huojennusta, paitsi jos kuulut erityisryhmään kuten ministeriöiden palveluksessa olevat, Eu-virastoon töihin menevät jne. nämä poikkeukset on lueteltu tullin ohjesivulla.
Lasse
Muuttoauton vienti B ...
emo
Moro !!
Ihan muutama perusasia näin belgian vinkkelistä. Ensinnäkin kannattaa tutustua aiheisiin vähän perusteellisemmin, kuten esim. tämä suomi-klubin kategoria, jolle kirjoitat ei ole ollenkaan tarkoitettu tämän aiheisen keskustelun pohjaksi. Tässä kategoriassa keskutellaan tämän keskustelupalstan ylläpidosta.
Kategorioista löydät eri aihealueisiin liittyviä jo olemassaolevia keskusteluja ja niistä ehkä vastauksia kysymyksiisi. Tämä ei ole pottuilua, vaan kokemuksen kautta opittua. Jos täällä viranomais tms. yhtetyksissä lähestyt asiassasi "väärää osastoa" ei kukaan reagoi ja vastaukset jäävät saamatta.
Lasse
Keltanokalle apua?
emo
Moro !!
Klubin Tervetuloa Belgiaan-oppaassa kerrotaan melko seikkaperäisesti auton rekisteröintikuviosta, lueppa se ensiksi. Myös monissa instituutioissa on henkilöstöosastolla palvelu rekisteröinnin hoitamiseksi.
Lasse
Auton maahantuonti + ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Moro !!
Itse olen käynyt Dr. Roumanos:in luona, Rue Louis Hap 166, 1040 Etterbeek.Tutkii huolellisesti ja lasit jotka olen saanut ovat sopineet hyvin minulle.
Muistaakseni olen puhunut hänen kanssaan englantia. Puh: 02-7362868
Lasse
Silmälääkäri
emo
Moro !!
Oma vakuutusyhtiösi auttaa sinua, menet sinne tekemään vahinkoilmoituksen ja otat kaikki tapahtumaan liittyvät paperit mukaasi, mielellään valmiiksi kopioituna, niin nopeutat asiointia.
He hoitavat myös puolestasi vastapuolen vakuutusyhtiön kanssa asioinnin ja korvausten hoidon. Heillä on myös sopimuskorjaamoja, jos et muuta löydä.
Hyvänä puolena asiassa tietty on, että olet säästänyt kaskovakuutuksen maksut ja voit käyttää niitä mahdolliseen korjaukseen.
Toivottavasti vastapuolen vakuutusasia on kunnossa, niin saat korvauksen sieltä.
Omassa kolarissani saksassa käsittely Ethiaksen ja saksalaisen vastapuolen kanssa keski lokakuun alusta 2012 tammikuun 2013 loppuun, kun sain rahat tilille tai olisin voinut viedä autoni korjattavaksi heidän soipimuskorjaamolleen.
Lasse
Autokolari Belgiassa ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Moro !!
Suoranaista vinkkiä ei ole antaa, itsellä kokemusta vain paikallisista ranskaa ja hollantia puhuvista sähkömiehistä.
Mutta suosittelen, että otatta selvää/yhteyttä sähkömieheen joka taloyhtiössänne on tehnyt aikaisemmin sähkötöitä. Useimmiten isännöitsijä tai talossa mahdollisesti oleva yhteishenkilö tietää.
Kieli ei ehkä ole suurin ongelma, jos löytää s-miehen joka tuntee talon ja systeemit, näin säästyy myös työaikaa ja sitäkautta rahaa, kun hän tietää miten laskea tarjouksensa.
Tiedättehän sen, että uuden asukkaan/omistajan tai vanhan muutoksia tehdessään pitää tarkastuttaa asennusten lainmukaisuus hyväksytyllä tarkastajalla, jolta sitten saa tarkastuspöytäkirjan.
Lasse
Kokemuksia/tietoa sä ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Moro !!
Jos teet kirjallisen sopimuksen, niin todennäköisesti sopimusteksti pätee, onhan se sopimus kahden henkilön välillä.
Vaihtoehto 1 on ns. normaali toistaiseksi voimassaoleva 3-6-9-vuokrasopimus.
Kun sovitte jotain, pitää teksti allekirjoitettavassa sopimuksessa olla sama, kuin mitä sovitte ja on parempi itse ymmärtää teksti kuin vain luottaa siihen mitä vuokraaja selittää tekstin merkitsevän. Yleensä vakiosopimuspohjissa on lain määräämät asiat otettu huomioon ja niitä löytyy myös englannin kielisenä.Edelleenvuokraus oikeus/rajoitukset määritellään myös sopimuksessa.
Lasse
Millainen laki kolme ...
Kategoria: Asunnot ja asuminen
emo
Moro !!
Korostan kirjottavani tähän oman mielipiteeni, en lakiin perustuvaa tietoa.
Minä tekisin niin, etten maksaisi viimeisiä vuokria, vaan "söisin" sen takuun pois viimeisillä vuokrilla. Jos allekirjoitettua sopimusta ei ole, niin silloin mielestäni käyty spostikirjeenvaihto on asumisesi sopimus pohja, jolla perustella olet ennakon ja vuokrat maksanut ja avaimet saanut ja asunut.
Vuoden allekirjoitetun sopimuksen osalta tuo toimiston väittämä pitää paikkansa, mutta kun ei kerran ole allekirjoitettua sopimusta, niin mielestäni voit nojata sposteissa sovittuun asiaan.
Lasse
Suullinen vuokrasopi ...
Kategoria: Asunnot ja asuminen
emo
Moro !!
Tässä yksi lehtijuttu verovelvollisuuden syntymisestä ja säilymisestä suomessa.
yle.fi/urheilu/suomalaisia_nhl-pelaajia_..._verovankeus/6396880
Lasse
Vervovelvollisuus
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Moro !!

Seppo on lopettanut hierojan työn.
Suosittelen sinulle paikallista kineterapeuttia, Mme Foucart:ia.
Hän on auttanut minua hiirikyynerpääni ja allergiani kanssa sekä ystävääni migreenin kanssa, suosittelen lämpimästi. Hän ei tee varsinaista hierontaa, vaan kiinalaista akuhierontaa.
Vastaanotto Rue Beliard, lähella Chaussee Oudergehemin kulmaa.
Puhuu hyvin englantia.
Puhelin nro: 022310064.
Terveisin Lasse
Suomalainen hieroja?
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Moro Mauno !!
Mulla on yhden kaverin yhteystiedot, voisit soittaa tai mailata, niin saat ne.
Lasse
0478-231291 tai lasse.suhonen[ättä]web.de
Saunan rakentajaa et ...
Kategoria: Asunnot ja asuminen
emo
Moro !!
Kyllä oli !!
Mukava ilta kaiken kaikkiaan ja hyvin sovitaan virolaisten kanssa yhteen juhlimaan
Lasse

PS: Mites olis Paratiisin pojat eli J.Karjalainen & V-M Järvenpää ??
Tuomari Nurmio
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Moro !!

Tämän viikon BDW:ssä on juttu suomalaisyhteisöstä ja Suomi-klubista.
www.brusselnieuws.be/brussel-deze-week/b...-tot-24-januari-2012
Juttu sivuilla 6 ja 7.
Lasse
Brussel Deze Week: i ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Moro !!

Minä veisin auton belgian kilvilla, kun ne autossa jo valmiina on. Ei tarvitse hoitaa uusia rekisterimuodollisuuksia vientikilville ja tuolla rekisteröinnillä voi ajaa suomessa, kunnes suomalainen tullaus- ja rekisteröintiprosessi on hoidettu ja saatu suomalaiset kilvet. Tullaushan saattaa kestää viikkojakin.
Minä olen rekisteripoistot hoitanut niin, että olen palauttanut takakilven (sen virallisen) ja vakuutuksen vihreänkortin vakuutuyhtiööni (Ethias) ja he ovat katkaisseet vakuutuksen ja hoitaneet rekisteristäpoiston DIV:hin. Toimiiko homma näin myös nyt uuden rekisteröintiproseduurin kanssa kannattaa tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstäsi.
Toinen asia on, ettei vientikilpiä saa henkilö, joka on kirjoilla belgiassa (henkilökortti), ne saa ainoastaan belgian ulkopuolella asuva. Lisäksi vientikilpien vakuutus on kalliimpi ja ne ovat voimassa yleensä vain hakukuukauden loppuun.
Jos kysyttävää soittele tai mailaile.
Lasse
Vientiauton ostamine ...
emo
Moro !!
Tämä kuuluis varmaan tonne "etsitään" palstalle eikä yleiseen keskusteluun.
Lasse
Tutkimus suomalaisis ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Moro !!
Tämä kuuluis varmaan tonne "etsitään" palstalle eikä yleiseen keskusteluun.
Lasse
Halutaan töitä!
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Moro !!

Näyttää siltä, että lennot jatkuu kuitenkin. Ehkä varaamanasi päivänä on joku reittimuutos ??
Aikatauluissa ja lipunostossa yhteys jatkuu kuten ennekin, kaksi lentoa päivässä, aamulla ja toinen illalla.
Lasse
Blue1 lopettaa vaiht ...
Kategoria: Yleinen keskustelu
emo
Moro !!
Tässä yksi linkki hollantiin:
www.bouwjeeigensauna.com/winkel/accessoi...ssoires/sauna-stenen
Tässä tavallisia ja keraamisia belgiasta:
www.stesha.be/onderhoud/onderhoud-sauna/...a-kachelstenen.htmll
www.saunaproducts.be/N_frame.html?http:/...cts.be/N_art_95.html
www.abisco.be/sauna/saunakachels/
Hollanniksi kiuaskivet on : sauna stenen

Terveisin Lasse, jolla sauna juuri valmistumassa
Etsitään kiuaskiviä
Kategoria: Yleinen keskustelu
Lisää
Sivu luotiin ajassa: 0.37 sekuntia