Etsi sivustolta


Kirjaudu jäsensivuille

Jos sinulla ei ole tunnusta tai tunnuksesi ei toimi, ota yhteyttä ylläpitoon. Tunnuksia ei luoda automaattisesti.
Foorumille tarvitset eri tunnukset. Rekisteröidy foorumisivustolla.
 
TILAISUUS - Tuulipuvusta korkokenkiin – Muuttuko mieli samalla kuin kieli? Pe 19.10. PDF Tulosta Sähköposti
Keskusteluilta ulkosuomalaisille Merimieskirkossa
Aika: perjantai 19.10.  klo 18-20.
Paikka: Brysselin Merimieskirkko Rue Jacques de Lalaing 33 / Jacques de Lalaingstraat 33
1040 Bruxelles / Brussel (Etterbeek)

Tilaisuus on maksuton.
Ennakkoilmoittautumiset hsuortti(at)gmail.com 17.10. mennessä. Aihekenttään "Tuulipuvusta korkokenkiin" ja henkilömäärä
Lokakuun 19. päivä Merimieskirkossa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa keskustellaan miten koemme itsemme osana ympäröivää todellisuuttamme asuessamme ulkomailla. Koemmeko itsemme ulkomaalaisiksi tai ulkopuolisiksi yhteiskunnassa, työelämässä, tai jopa omaan perheessämme tai parisuhteeseemme? Olemmeko sisällä vai ulkona näissä yhteisöissä, vai jäämmekö usein ulkopuoliseksi?  Tavoitteena on myös pohdiskella miten koemme tunnetasolla itsemme osana ympäröivää todellisuuttamme ja käsitellä sitä, miten ulkosuomalaisuus vaikuttaa persoonallisuuteemme ts. muuttuuko samalla mieli kuin kieli. Lisäksi keskustelemme vieraaseen kulttuuriin sopeutumisesta, kulttuurishokista ja uuden kulttuurin oppimisesta. Käsittelemme aiheita sekä tilapäisesti että pysyvästi ulkomailla asuvien näkökulmasta. Illan teemat koskettavat sekä miehiä että naisia, komennuksella olevia sekä  pysyvästi maassa asuvia.
Illan alustajina ja keskusteluohjaajina toimivat Päivi Kauppila ja Pia Ory. Päivi Kauppila on koulutukseltaan Terveystieteiden maisteri ja opettaja. Hän toimii Pariisin Suomi-koulun puheenjohtajana ja opettajana. Päivin suomalaisessa perheessä on kolme kaksikielistä lasta. Pia Ory on koulutukseltaan filosofian tohtori ja hän toimii tutkijana Pariisissa (Université Paris Descartes). Pian ranskalais-suomalaisessa perheessä on kaksi kaksikielistä lasta.
Illan tarkoituksena aikana ei ole tarkoitus luennoida käsiteltävistä aiheista, vaan alustajat antavat hieman taustatietoa ja nostavat esiin ajatuksia käsiteltävistä teemoista, joista tämän jälkeen keskustellaan yhdessä. Päivi ja Pia ovat järjestäneet keskustelutilaisuuksia kotikaupungissaan Pariisissa jo muutaman vuoden ajan. Keskusteluillat ovat käsitelleet ulkosuomalaisuutta, kaksikielisyyttä, kaksikulttuurillisuutta, ja identiteettiä ulkosuomalaisena. Pariisissa keskusteluillat on järjestetty Pariisin Naisverkon toimesta, ja sekä alustajat ja keskustelijat ovat kokeneet illat tärkeinä ja yhteisöllisyyttä kannustavina, ja ne ovat antaneet mahdollisuuden myös omien pohdintojen jakamiseen suomalaisyhteisössä. Keskusteluihin osallistujat ovat olleet ilahtuneita huomatessaan, että heidän omassa elämässään esiinnousseet kysymykset ja ajatukset koskettavat myös muita ulkosuomalaisia ja etteivät he suinkaan painiskele yksin mahdollisten ongelmiensa kanssa.  Keskusteluiltojen merkitys on huomioitu myös Suomi-seurassa, joka on osaltaan ollut tukemassa näiden keskusteluiltojen toteutumista.
Toivomme mukaan innokasta osallistumista, erilaisia näkemyksiä, ja vilkasta keskustelua. Tervetuloa keskustelemaan!
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomi-klubi, Belgian Martat, Suomi-koulu ja Merimieskirkko.