TAPAHTUMA - Taidenäyttely 12.-25.10. Tulosta

Jyri Pitkäsen ja Sebastian Boulterin näyttelyn avajaiset 11.10.2013 klo 18 – 21. Tarjoilua. Tervetuloa!
Kili Galerie, Rue de la Samaritaine 18, 1000 – Bruxelles

Jyri Pitkäsen ja Sebastian Boulterin näyttelyä leimaavat jäljet ja merkit, joita ihminen jättää jälkeensä ympäristössään.  Teosten aiheina ovat niin pienet yksityiskohdat kuin suuremmat ihmisen tuottamat asiat, esineet ja ilmiöt. Näyttelyssä luonto ja orgaanisuus kohtaavat luonnottoman ja manipuloidun todellisuuden. Arkinen realismi kääntyy symbolisiksi abstraktioiksi näyttelyn valokuvissa, piirustuksissa ja teksti-installaatioissa.

Pitkäsen Kili-galleriassa esillä olevat työt ovat henkilökohtaisia tutkielmia suhteesta kotiin, perheeseen, isänmaahan ja yrityksiin tallentaa aikaa. Pitkäsen kuvasarja Huomenna esittää rypistyneitä nenäliinoja, jotka taiteilija valokuvasi erään isänsä kanssa käydyn puhelinkeskustelun jälkeen. Herbarium-teostaan varten taiteilija kävi läpi vuosikymmeniä vanhan, mittavan kasvikokoelman, jonka löysi vanhempiensa ullakolta. Ajan saatossa kasvit olivat rapistuneet ja muuttuneet niin hauraiksi ja miltei jo pölyksi, että niiden tutkiminen olisi ollut mahdotonta ilman niiden toisintamista valokuvalla studio-olosuhteissa.

Boulterin piirrossarjoissa ihmisen kädenjälki näkyy konkreettisesti niin meitä yhdistävissä kuin erottavissa asioissa. Kuvat esittävät sähköjohtojen piirtämiä viivoja taivasta vasten, tuhon jälkiä Bosnian kansalliskirjastosta sekä abstraktimmalla tasolla tavoittelematonta tyhjyyttä Boulterin piirustuksien rippeistä jääneistä jäljistä. Hänen töissään täysinäisyys pyrkii tyhjentymään ja hiljaisuus resonoimaan.

Bio:

Jyri Pitkänen (FIN) asuu ja työskentelee Tampereella. Pitkäsen taiteellinen työskentely kattaa valokuvia, performansseja, tapahtumia, työpajoja ja musiikkia. Töissään hän haluaa tuoda esille näkemisen ja kuvittelun välisiä jännitteitä sekä peilata henkilökohtaista ihmisenä olemisen kokemustaan suhteessa ympäristöönsä ja toisiin ihmisiin. Pitkänen on esitellyt töitään Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2002 lähtien.

 

Sebastian Boulter (FIN) asuu ja työskentelee Brysselissä. Hänen näyttelynsä ovat koostuneet maalauksista, piirustuksista ja installaatioista. Työskentelyssään Boulter tutkii tyhjentymistä ja pysähtyneisyyttä ja hän tarkkailee ympäristössämme olevia epäkohtia tuoden niistä esille oman kokemuspohjansa kautta jotakin lohdullista dialektiikkaa. Boulterin henkilökohtaista näyttelytoimintaa on jatkunut toistakymmentä vuotta ja hän on työskennellyt ryhmänäyttelyiden järjestäjänä eri taiteilijaryhmien ja kulttuuriyhdistysten parissa vuodesta 2000 lähtien.