TAPAHTUMA - Luento Kuolleenmeren tekstilöydöistä Tulosta
Aarre saviastioissa  -   Kuinka Kuolleenmeren tekstilöydöt ovat muuttaneet käsityksiämme Raamatun syntyhistoriasta?
Suomalaisen Qumran tutkijaryhmän jäsen Hanna Tervanotko luennoi aiheesta kahtena sunnuntai-iltapäivänä pappilassa.
Tervetuloa Brysselin pappilaan, 20, rue de Luxembourg!

22.5. klo 15.00 – 17.00
29.5. klo 15.00 – 17.00
Qumranin tekstilöytöihin on liitetty monia skandaalinkäryisiä kysymyksiä: Edustavatko tekstilöydöt aikansa juutalaista kirjallisuutta vai olivatko ne yksittäisen ”lahkon” tuotoksia? Mikä yhteys Jeesuksella oli tähän ryhmään? Miksi tekstien julkaisu kesti yli 50 vuotta? Millaisia tekstejä kokoelmaan kuuluu?
Vaikka yksittäisiin kysymyksiin etsitään yhä vastauksia, jo nyt on varmaa, että Qumranin tekstit ovat mullistaneet tiedeyhteisön aiemmat käsitykset Raamatun syntyhistoriasta, pyhien tekstien kopiointiprosessista sekä ajanlaskun alun juutalaisesta uskonnonharjoituksesta.
Olet tervetullut kuulemaan lisää tästä yhdestä aikamme merkittävimmistä arkeologisista löydöistä. Aiheesta luennoi Brysselissä vakinaisesti asuva Hanna Tervanotko. Hanna on raamatuntutkija, pastori ja suomalaisen Qumran tutkijaryhmän jäsen. Lisäksi hän opettaa raamatunhepreaa Brysselin protestanttisessa teologisessa tiedekunnassa. Hän on tutkinut tekstejä Israelin museossa, Jerusalemissa sekä osallistunut suomalaisen tekstikokoelman käännöstyöhön.
22.5 perehdymme Hannan johdolla Qumranin tekstien vaiheikkaaseen löytöhistoriaan ja kuulemme, miten tekstit oikein löydettiin ja miten niiden tutkimustyö on edennyt.
29.5 tutustumme siihen, mitä nämä tekstit kertovat Raamatun historiasta eli millaisia ovat Qumranista löytyneet kopiot Vanhan testamentin teksteistä ja mitä muita tekstejä kokoelmaan kuului.
Tervetuloa! Kysyttävää? Ota yhteyttä Hannaan: hannakaarina(at)gmail.com
Tilaisuus on maksuton.